
Zastanawiasz się jak ochronić grilla przed mrozami i opadami śniegu? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie odpowiedź! Pokrowce marki Broil King, które zapewniają całoroczną ochronę przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi. Jeśli chcemy cieszyć się w pełni sprawnym urządzeniem przez długie lata, musimy odpowiednio grill zabezpieczyć.
Plusy pokrowców marki Broil King:
- różne rozmiary – dzięki czemu idealnie dopasujemy pokrowiec do grilla
- są wytrzymałe - mają wysoką jakość wykonania
- estetyczny wygląd
- szybkie zakładanie i zdejmowanie z grilla
Producent marki Broil King oferuje dwa typy pokrowców:
Seria PREMIUM – polecamy ten typ szczególnie w zimie – jego zalety:
- Pokrowiec wykonany jest z odpornego materiału PCV – wytrzymałej tkaniny poliestrowej o specyfikacji 900x900D
- nie przepuszcza wody,
- posiada otwory wentylacyjne w celu lepszej cyrkulacji powietrza,
- plastikowe rączki, dzięki czemu łatwiej jest zakładać i zdejmować pokrowiec,
- na dole znajdują rzepy zabezpieczające przed wiatrem,
- grube nici, które są wytrzymałe,
- wyhaftowane logo Broil King,
- 5 – letni okres gwarancyjny.
Seria SELECT – jego zalety:
- Pokrowiec wykonany jest z odpornego materiału PCV – wytrzymałej tkaniny poliestrowej o specyfikacji 500x300D
- posiada materiałowe uchwyty ułatwiające zakładanie oraz zdejmowanie pokrowca,
- na dole znajdują się rzepy utrzymujące pokrowiec na miejscu podczas wiatru,
- system zapięć hook-and-loop umożliwiające lepsze dopasowanie pokrowca do grilla,
- nadrukowane logo Broil King
- 3 – letnia gwarancja
Jak dbać o pokrowiec Broil King:
- pokrowiec najlepiej zawsze przechowywać zawieszony na haczyku, ponieważ trzymając go na podłodze, może go zwiać,
- przy zakupie pokrowca najlepiej kupić ten, który pasuje do odpowiedniego grilla, zbyt duży może wisieć na ziemi, a przy zbyt dużym wietrze może go nawet zwiać, za mały pokrowiec podrze się przy zakładaniu,
- jeśli planujesz mieć dłużej przykrytego grilla, najlepiej go wyczyścić i odpowiednio zakonserwować, aby nie dostała się pleśń,
- pokrowiec nie powinien dotykać ziemi. Aby grill mógł oddychać, należy pozostawić odstęp dzięki czemu zapobiegniemy pojawianiu się pleśni na materiale oraz gromadzeniu nadmiernej wilgoci.
- nie nakładamy pokrowca na rozgrzanego grilla – zawsze na zimny.
- pokrowiec możemy wyczyścić ręcznie – najlepiej płynem do naczyń i szczotką lub wyprać w pralce w 300 i delikatny program, w niskich obrotach wirowań.