Zakwas Chlebowy Orkiszowy z Drożdżami 23 g BROWIN

Zakwas Chlebowy Orkiszowy z Drożdżami

Od autoryzowanego przedstawiciela firmy BIOWIN

Co daje stosowanie tego zakwasu?:

  • lepsza przyswajalność pieczywa
  • delikatny smak
  • chrupiąca skórka
  • ładniejszy kolor pieczywa
  • soczysty miękisz
  • wydłużona świeżość pieczywa

Produkt naturalny, ulega zmianom.

Informacje o alergenach: zawiera gluten.

Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem orkiszowym

Składniki:

  • 320 ml letniej wody
  • 10 g soli
  • 500 g mąki pszennej typu 500-750
  • 1 op. zakwasu chlebowego orkiszowego z drożdżami (zakwas i drożdże)

Opcjonalnie:

2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi.

Piekarnik: Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.

Automat do wypieku chleba:

Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

Składniki:

  • zmielone produkty orkiszowe
  • suszone drożdże S. cerevisiae
  • kultury starterowe zakwasu
  • olej rośinny
  • guma arabska (E414)
  • kwas askorbinowy (E300)
  • monostearynian sorbitolu (E491)

No:409411

-
4,99 zł/szt. 4.99 PLN
ilość
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
CA Raty
Sklep internetowy Shoper.pl