Podpuszczka Mikrobiologiczna Vege Plus 50ml BROWIN
Opis
Podpuszczka Mikrobiologiczna do Produkcji Serów VEGE PLUS 50 ml
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .
11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka.
Nadaje się do przygotowania potraw z mleka krowiego, koziego oraz sojowego.
Sposób użycia:
- Do podgrzanego do 30°C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i zostaw na 10 minut.
- Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38°C.
- Dokładnie wymieszaj.
- Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu.
- Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską.
- Pozostaw ser na 20-24 godziny.
- Odwracaj go co kilka godzin.
Produkt wegetariański.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.