Producenci

Podpuszczka Mikrobiologiczna Vege Plus 50ml BROWIN

Dostępność: brak w magazynie
Cena: 21,89 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
21.89
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Podpuszczka Mikrobiologiczna do Produkcji Serów VEGE PLUS 50 ml

Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka.

Nadaje się do przygotowania potraw z mleka krowiego, koziego oraz sojowego.

Sposób użycia:

  • Do podgrzanego do 30°C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i zostaw na 10 minut.
  • Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38°C.
  • Dokładnie wymieszaj.
  • Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu.
  • Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską.
  • Pozostaw ser na 20-24 godziny.
  • Odwracaj go co kilka godzin.

Produkt wegetariański.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl