Alfa-amylaza w Płynie do Zacieru 10 ml BROWIN

Alfa-amylaza w Płynie 10 ml

Od autoryzowanego przedstawiciela firmy BIOWIN

Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. Skutecznie działa w temperaturze 70 - 105°C i pH 4,5,-7,5. Najlepsze warunki rozkładu skrobi uzyskasz jednak przy temperaturze 85-95°C i pH 5-5,5.

Zalety produktu:

  • Do zacieru z ziemniaków lub ześrutowanych zbóż - alfa-amylaza to enzym upłynniający skrobię, służący do przygotowania zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków.
  • Duża wydajność, opakowanie 10 ml wystarczy na 50 kg śruty, przy dawkowaniu 1 ml na 5 kg surowca.
  • Idealnie współpracuje z drożdżami TurboWhiskey lub Turbo Potato
  • Nie do bezpośredniego spożycia, alfa-amylaza służy do przygotowania zacieru i nie nadaje się do bezpośredniego spożycia

Sposób użycia:

  • W naczyniu podgrzej wodę do temp. 85-95⁰C, dodaj surowiec w proporcji: 1 kg na 3-4 L wody.
  • Dokładnie wymieszaj.
  • Dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na 5 kg surowca.
  • Przed dodaniem rozpuść odmierzoną porcję enzymu w niewielkiej ilości wody dla lepszego rozprowadzenia w zacierze.
  • Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie około 95⁰C w ciągu 1 h, stale mieszając.
  • Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, aż osiągnie temp. 30⁰C.
  • Dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, pożywką i glukoamylazą (np. TurboWhiskey BROWIN 403160 lub Turbo Potato 403400) i fermentuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ok. 3-7 dni.

Specyfikacja:

  • Dawkowanie: 1 ml na 5 kg surowca.
  • Wydajność: na 50 kg surowca.
  • Objętość netto: 10 ml
-
6,99 zł/szt. 6.99 PLN
ilość
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
CA Raty
Sklep internetowy Shoper.pl